Σπούδασα ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Luton (BSc Psychology) από το οποίο αποφοίτησα το 2001. Στην πτυχιακή μου εργασία επικεντρώθηκα στην έρευνα της σχέσης μεταξύ ψυχοπαθολογίας και καλλιτεχνικής προσωπικότητας.

Στον τελευταίο χρόνο του πτυχίου μου και μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, διαπίστωσα πως το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στον τομέα της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας.
Ο στόχος που έθεσα στις σπουδές μου ήταν να βοηθήσω τους ανθρώπους να καταλάβουν τον εαυτό τους και τις εμπειρίες τους καλύτερα, ώστε να αναδομήσουν το “εγώ” τους πάνω σε πιο ψυχικά υγιείς και λειτουργικές βάσεις. Θεωρώ ότι αν κάποιος κερδίσει σε αυτογνωσία, τότε κερδίζει σε ελευθερία επιλογών ζωής. Το αποτέλεσμα της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας είναι η ψυχική ενδυνάμωση, η ανακούφιση από τον ψυχικό πόνο και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, η δημιουργία μίας πιο αυθεντικής προσωπικότητας  και η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων. Πολλές φορές λειτουργεί υποστηρικτικά σε καταστάσεις όπου κάτι τραυματικό έχει συμβεί στο άτομο ή στην οικογένεια του (π.χ. διαζύγιο, θάνατος αγαπημένου προσώπου) ή σε καταστάσεις όπου το άτομο χρειάζεται βοήθεια ώστε να ανέβει το ηθικό και η αυτοεκτίμηση του και να κάνει την αλλαγή ζωής που επιθυμεί (π.χ. σε περιπτώσεις απώλειας βάρους, αλλαγής καριέρας κ.α.).

Στο πανεπιστήμιο του Roehampton ξεκίνησα το 2001 το τριετές μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc in Counselling Psychology).
Παράλληλα με τις σπουδές μου, πραγματοποίησα εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στις τοξικοεξαρτήσεις, την συμβουλευτική για παιδιά και εφήβους, καθώς και την προσωπική καθοδήγηση (Coaching).

Την ίδια χρονική περίοδο είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με φορείς όπως το Kingston Women’s Centre που παρείχε συμβουλευτικές ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις σε γυναίκες που αντιμετώπιζαν προβλήματα όπως κακοποιητικές σχέσεις, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αγχώδεις διαταραχές και φοβίες, κατάθλιψη και κρίση ταυτότητας καθώς και το Wandsworth Prison Counselling Centre, όπου δούλεψα με θέματα που απασχολούσαν άντρες τροφίμους, που αντιμετώπιζαν θέματα όπως η κοινωνική επανένταξη, προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ, πένθος, κατάθλιψη, σεξουαλική κακοποίηση και άλλου είδους παιδικά τραύματα, καθώς και προβληματικές σχέσεις, ερωτικές ή μη.

Στη διατριβή της μεταπτυχιακής μου έρευνας πραγματεύτηκα απόψεις θεραπευτών, σχετικά με το πώς γυναίκες με προβλήματα στις συντροφικές τους σχέσεις βίωσαν το νόημα και την σημασία που είχε η μακροχρόνια Συμβουλευτική Θεραπεία πάνω στις ίδιες και τις σχέσεις τους. Τα συμπεράσματα της έρευνας συζητήθηκαν με θεωρητικές και πρακτικές προεκτάσεις στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Επέστρεψα στην Ελλάδα το 2005. Μέχρι σήμερα έχω συνεργαστεί με το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, (φορέας που ειδικεύεται πάνω σε θέματα γυναικείας ψυχολογίας καθώς και σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας) και στο κέντρο “Κιναίσθηση” για την αντιμετώπιση δυσκολιών ανάπτυξης επικοινωνίας και μάθησης όπου ανέλαβα το κομμάτι συμβουλευτικής γονέων.  Στην Καλαμάτα προσέφερα τις υπηρεσίες μου εθελοντικά στο ψυχιατρικό ξενώνα της πόλης (πρόγραμμα “Ψυχαργώς”) το 2005.

Εργάστηκα για πάνω από έναν χρόνο στο Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό σαν ψυχολόγος του κέντρου και από όπου αποχώρησα τον Ιούλιο του 2010 για να ξεκινήσω τη δικιά μου ιδιωτική πρακτική.

Στην παρούσα περίοδο ολοκληρώνω μετεκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Gestalt.

scroll back to top